Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Μυστικά ομορφιάς – διατροφή

Όσο πιο υγιεινά τρώμε, τόσο περισσότερο οφελούμαστε. Όσο πιο πολύ προσέχουμε τη διατροφή μας, τόσο καλύτερα νιώθουμε. Εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την επιδερμίδα μας, το σώμα μας, τα μαλλιά μας και την υγεία μας, με τη κατάλληλη διατροφή!

Μαλλιά: τα μαλλιά μας χρειάζονται, εκτός από φροντίδα και κρέμες, άφθονη βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη αυτή συνήθως υπάρχει στα προïόντα περιποίησης μαλλιών, αλλά είναι καλό να προμηθεύουμε τον οργανισμό σας με αυτή, για γυαλιστερά, δυνατά και υγιή μαλλιά. Βιταμίνη Ε βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς και στα εσπεριδοïδή φρούτα. Επίσης, μπορούμε να προμηθευτούμε ταμπλέτες βιταμίνης Ε από το φαρμακείο.

Δέρμα: η βιταμίνη Ε κάνει επίσης καλό στο δέρμα μας. Το κάνει να δείχνει υγιές και καθαρό. Οι περισσότερες καλλυντικές κρέμες έχουν φυσικά βιταμίνη Ε. Πολλές γυναίκες αγοράζουν ταμπλέτες από το φαρμακείο, τις οποίες σπάνε και αλοίφουν στο πρόσωπο. Επίσης, μία καλή μάσκα προσώπου μπορούμε να κάνετε με ροδάκινο, το οποίο περιέχει βιταμίνη Ε.

Ακμή και σημάδια: η βιταμίνη Α βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος. Υπάρχει σε φαρμακευτικές κρέμες.

Υγεία: είναι καλό να τρεφόμαστε σωστά, για να έχουμε καλή υγεία. Για παράδειγμα, το έτοιμο φαγητό δείχνει την επιδερμίδα μας κουρασμένη και εμείς αισθανόμαστε κομμένοι. Επίσης, τα τηγανητά προκαλούνε κυτταρίτιδα, η έλλειψη πρωτεïνών (περιέχονται στο κρέας) προκαλεί ξηροδερμία, το φώσφορο των ψαριών κάνει πολύ καλό στην όραση, το σίδηρο, που έχουν οι φακές για παράδειγμα, κάνει πολύ καλό στο αίμα. Η βιταμίνη C, που υπάρχει στα πορτοκάλια, βοηθάει στην αντιμετώπιση των ασθενειών και συμβάλλει στην αντισωματική δράση του οργανισμού. Επιπλέον, είναι απαραίτητη στους καπνιστές, διότι το τσιγάρο καταστρέφει τη βιταμίνη C που υπάρχει στον οργανισμό, άρα είναι καλό να αντικαθίσταται.


Δίαιτα: μία σωστή διατροφή είναι συχνά και ένας πολύ καλός τρόπος να χάσουμε περιττά κιλά, αν φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα παχυσαρκίας ή αν τα κιλά που θέλουμε να χάσουμε δεν είναι πολλά. Τα καλά νέα είναι ότι επιτρέπονται οι σοκολάτες! Αλλά φυσικά όχι υπερβολές, μία πλάκα σοκολάτας υγιείας τη μέρα κάνει καλό, αλλά παραπάνω (σοκολάτες, γλυκά, τάρτες κ.λπ.) κάνει δυστυχώς πολύ κακό. Είναι απαραίτητα τα λαχανικά, και ιδίως τα βραστά μπρόκολα και κουνουπίδια, γιατί βοηθάνε στο μεταβολισμό. Επίσης, το κρέας είναι πολύ υγιεινό, φτάνει να μην είναι συχνό ή τηγανητό. Πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από ρύζι ή βραστές πατάτες και όχι από μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές, για να αποφύγουμε τη χοληστερίνη. Τα μακαρόνια είναι υγιεινά και μη παχυντικά, γιατί περιέχουν υδατάνθρακες, οι οποίοι μετατρέπονται σε θερμίδες που καίγονται με την σωματική άσκηση. Τα τηγανητά πρέπει να αποφεύγονται διά ροπάλου. Τα γλυκά επίσης. Τέλος, να ξέρετε ότι το ψωμί παχαίνει και ότι τα περισσότερα φρούτα έχουν πολλή ζάχαρη!



2 σχόλια:

johnyalgo είπε...

ego pou eimai kakasximos..ti mporo na kano gia na gino pio eroteusimos...
mallon tipota
sygxaritiria gia to neo sou site...
kalh tou epityxia..

xaris iek xini είπε...

εάν σκέφτεσαι να εξειδικευτείτε στα επαγγέλματα ομορφιάς επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μεγαλυτέρου και πιο σύγχρονου Κέντρου Ελεύθερων Σπουδών, του ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ , www.keasxini.edu.gr