Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Mυστικά ομορφιάς - Μαλλιά

Τα όμορφα και υγιή μαλλιά προσθέτουν λάμψη και γοητεία. Στην αρχαία Ελλάδα, όσο πιο πολλά αξιώματα είχε κάποιος, τόσο πιο μακρυά μαλλιά είχε. Τα περιποιημένα μαλλιά είναι ένδειξη ευεξίας. Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να διατηρήσει τα μαλλιά του όμορφα και δυνατά.

Σαμπουάν: Φροντίστε το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε να ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σας (για λιπαρά μαλλιά, για βαμμένα μαλλιά κ.λπ.). Επίσης, αν λούζεστε συχνά, προτιμήστε ένα σαμπουάν για συχνή χρήση.

Κρέμα μαλλιών (μαλλακτικό/conditioner): Eίναι καλό να τα χρησιμοποιείτε, γιατί βοηθάνε στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών. Επίσης, κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο λαμπερά και βοηθάει στην αποφυγή της ψαλίδας.

Μάσκα: Ειδικά αν έχετε βαμμένα μαλλιά, πρέπει να τη χρησιμοποιείτε. Οι κομμωτές συνιστούν την εβδομαδιαία χρήση της σε όλους τους τύπους μαλλιών βέβαια. Η μάσκα βοηθάει στη μη δημιουργία ψαλίδας, κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και δυνατά και φυσικά ευκολοχτένιστα.

Χτένα: Αναλόγως τα μαλλιά, πρέπει να χρησιμοποιείτε και την κατάλληλη χτένα. Να αποφεύγετε τις χτένες με πυκνά δοντάκια, γιατί προκαλούν ψαλίδα.

Σιλικόνη ή μαλλακτικό νερό: Το απλώνετε στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και όσο ακόμα τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Δεν το ξεβγάζετε, αλλά χτενίζετε τα μαλλιά σας με αυτό πάνω. Βοηθάει στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών και στην αποφυγή της ψαλίδας.

Κρέμα κατά της ψαλίδας: Τη χρησιμοποιείτε μετά το λούσιμο και όσο ακόμα τα μαλλιά είναι βρεγμένα, αλλά αφού τα έχετε χτενίσει. Δεν τη ξεβγάζετε.

Χτένισμα: Να ξεκινάτε χτενίζοντας τις άκρες των μαλλιών και αφού τις ξεμπερδεψετε, να συνεχίζετε ξεμπερδεύοντας τα υπόλοιπα μαλλιά.

Προ’ι’όντα Styling: Να τα αποφεύγετε. Κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά, προκαλούν ψαλίδα, και μακροπρόθεσμα, μπορεί να προκαλέσουν και απώλεια μαλλιών.

Διατροφή: Υγιεινή διατροφή σημαίνει και υγιή μαλλιά! Συγεκριμένα, τροφές με Βιταμίνη Ε (φρούτα, κρέας, ξηροί καρποί), κάνουν καλό τόσο στα μαλλιά όσο και στο δέρμα.

Κούρεμα: Κάθε 3 μήνες το αργότερο τα μαλλιά πρέπει να κόβονται. Πρέπει να καθαρίζεται η ψαλίδα, να φεύγουν οι παλιές άκρες των μαλλιών και να ανανεώνεται το μαλλί.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές, ειδικά αν τα βάφετε ή τα μακραίνετε, και θα δείτε άμεση αλλαγή στα μαλλιά σας!

Για περισσότερες πληροφορίες, www.free-beauty-tips.com/haircare.html

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

poli oreo to blog sas !! kai genikotera oti exi sxesi me tips gia mallia klp maresi !!
etsi vrika kai sti facebook page tis loreal gia ena event pou ginete kai i tixeri apo oti katalava kerdizi mia vafi-antaugies !!
gia opion endiaferete .. to link ine
http://www.facebook.com/event.php?eid=10150094993830331&ref=mf